Golvläggning som kan slipas

Att lägga ett golv som håller länge är ett jobb som en lekman sällan klarar av. Men att slipa om ett befintligt golv är faktiskt inte så svårt. Det gäller dock att golvet är lagt av en fackman. 

Har du ett trist golv i vardagsrummet – kanske en plast- eller nålfiltsmatta? Visst vore det ett lyft för rummet med ett trägolv, som en klassisk fiskbensparkett? Om du inte tror oss, ta en titt på bilderna på sajten https://golvläggningstockholm.nu.

Fördelar med massiva trägolv

Läggning av parkettgolv

Det finns många olika material man kan välja mellan när det kommer till golv. Men för den som vill att golvet ska hålla länge finns det egentligen bara ett val: trä. Ett trägolv kan dock se ut på många olika sätt. Parkettgolv består ju av stavar, som kan läggas i olika mönster. Två av de mest populära är fiskbensmönster och rutmönster. 

Det är dock möjligt att lägga parkettgolv i nästan vilka mönster som helst, men för det krävs en skicklig golvläggare. Vill du ha riktigt långa golvtiljor, som inte bildar ett mönster, kan golvläggaren också ordna detta. 

Att slipa om golvet

Ett massivt trä- eller parkettgolv blir ett lyft för rummet, framför allt om det läggs i ett vardagsrum. Det är också behagligt att gå på, oavsett årstid. Men den allra största fördelen med ett trägolv av bra kvalitet är att det är enkelt att slipa om det när det blivit slitet. Det är dock inget som kan göras med en liten slipmaskin. Bäst är att hyra en golvslip av bra kvalitet. Själva arbetet är inte svårt, faktum är att ett barn klarar av det.

Att slipa om ett golv som en golvläggare lagt är också ett av de enklaste sätten att höja värdet på en bostad inför försäljning. Det är inte för inte som man tipsar om det.