Hyr tält till festen

Coronaviruset håller än så länge landet i sitt grepp, och det är högst oklart när livet kommer att kunna återgå till det normala. Kanske blir det bättre i sommar. Om ni har ett bröllop eller liknande inplanerat är det troligen bättre att hyra partytält än en lokal, med tanke på smittorisken.

Norrorts partyservice hyr ut partytält, och är troligen ett bättre alternativ till att hyra en lokal för att hålla en fest eller mottagning i sommar. Anledningen till detta stavas covid-19. Just nu avråder myndigheterna från stora sammanslutningar, men enligt de senaste prognoserna kommer det att bli bättre i sommar. Då kan vi förhoppningsvis resa inom Sverige, även om resor till utlandet troligen kommer att få skjutas än längre på framtiden. 

Tält istället för lokal

Har du en stor fest, som ett bröllop eller ett stort födelsedagskalas (du kanske fyller jämnt), inplanerad i sommar, och funderar på hur du ska göra med detta? Visst kan Folkhälsomyndigheten komma att ändra sina råd, men än så länge finns ingen anledning att ställa in festen. När det blir varmare och fuktigare kommer smittan troligen inte att spridas lika snabbt, eftersom det rör sig om droppsmitta, och dropparna kan ta sig längre när det är kallt och torrt. 

Partytält

Att hålla sig utomhus är också att föredra. Hade du tänkt ha din fest i en hyrd lokal rekommenderas att du väljer att hyra partytält istället. Den svenska sommaren är som bekant oberäknelig, och man kan egentligen bara vara säker på en sak: det går inte att bortse från att det kan behövas tak över huvudet. Visst går det att hyra en hembygdsgård, en klubbstuga eller liknande, men att trängas inomhus innebär en risk för smitta. Välj istället ett partytält. Då kan dina gäster mingla på lite längre avstånd, utan samma risk för att smitta varandra. 
Tänk på att råden kan komma att ändras, och att det är för tidigt att uttala sig om hur situationen kommer att se ut i sommar. Du kanske blir tvungen att ställa in festen, det vet vi inte än.