Hyr glas och porslin till festen

Ska du ha fest, men har inte tillräckligt med glas, porslin och bestick för alla gäster som kommer? Du behöver inte köpa in detta, för att använda det en gång, och du behöver heller inte köpa engångsartiklar. Lösningen är istället att hyra det du behöver. 

Vi människor vill äga allt mindre, och hyra allt mer när vi behöver det. Därför blir det vanligare att hyra inte bara bilar och verktyg, utan även glas och porslin. Det finns flera fördelar med detta.

  1. Du behöver inte fundera på om sakerna matchar. Du kan vara säker på att få det antal identiska glas, tallrikar o.s.v. som du behöver. Om du vill vara säker på att glasen ska passa med tallrikarna kan du hyra paket. Färdiga paket hittar du bl.a. här.
  2. Det blir billigare att hyra porslin än att köpa. Du behöver heller inte springa runt på olika loppisar, eller ge dig in i budgivning på Tradera, för att få ihop tillräckligt många tallrikar som passar ihop någorlunda.
  3. Du bidrar till den cirkulära ekonomin, någonting vi alla måste göra för att minska belastningen på miljön. 
Hyra porslin

När passar det att hyra porslin?

Det givna tillfället för att hyra porslin är när man ska ha en stor fest, och antalet kuvert är fler än det finns kapacitet för i skåpen. Men det kan även finnas andra tillfällen då hyrt porslin blir pricken över i.

Har du bara porslin som inte matchar? Kanske några tallrikar ur en serie, som du ärvt av mormor, och några andra som du ärvt av farmor. Genom att hyra kan du presentera en enhetlig dukning, även om du kanske bara bjuder sex personer.

Upptäcker du, mitt i planerandet av festen, att du inte har något att ha på dig när det är dags för party, kan du även hyra festkläder. Det går inte bara att hyra en frack eller smoking, det finns även tjänster där det går att hyra festklänningar. En av dessa tjänster heter Wow Closet, och mer om den finns att läsa här.