fruktkorg Stockholm

Det krävs för hälsan på jobbet

Alla som leder ett företag, en organisation eller verksamhet som har med människor att göra (vilket företag har inte det?), vill ha en hälsosam, arbetsför och produktiv personal, eller hur? Finns det någon arbetsgivare eller entreprenör som vill ha en sjuk, icke-presterande personal? Skulle inte tro det.
Numera är det ju avdragsgillt att dra av på skatten för en arbetsgivare att bidra till en aktiv och tränande fritid för sina medarbetare. Arbetsgivare får ju ge bidrag på mer än 1000 kronor/år och person för att personalen ska träna på sin fritid. Vissa låter till och med personalen att träna under arbetstid.

Träning bra för allt

Som de flesta numera vet, så är tränings det bästa som vi människor kan göra. Vi mår bättre av träning, vi presterar mycket bättre med träning och istället för att ordinera träning i stället för eller tillsammans med mediciner. Och träning är bra för precis allt; mot stress, mot depression, mot högt blodtryck eller mot för lågt blodtryck, mot hjärt- och kärlsjukdom, men i liten och mild skala. Tränings är precis bra för allt.

På samma sätt är det med grönsaker och frukt

Ingen människa som regelbundet äter grönsaker och frukt är långvarigt sjuk. Om vi slutade äta bullar, chips, kakor och annat som är gott, och ersatte allt det med frukt och grönsaker, så lovar jag att alla som idag är sjuka, skulle bli bra mycket mer hälsosamma och friska. Inte helt och hållet friska, men friskare.
Så varför äter vi inte endast grönsaker och frukt? Ja säg det. Som barn älskar man ju frukt, men någonstans under uppväxten får vi smak för chips, hamburgare, pizza och annan sämre mat. Kanske dags att gå tillbaka till det som vi tyckte om som barn? Gör det, och skaffa fruktkorg till jobbet. Kanske personalen hittar tillbaka till sitt inre “barn” och börjar äta frukt igen?